Voorstellen

Wij zijn Arie en Brigitte de Waart en hebben ons hele leven al honden om ons heen. Onze liefde voor de Tibetaanse Terriër hebben we te danken aan onze eerste Tibetaan “Pollewop”,  genoemd naar “tante Pollewop” van Godfried Bomans door het warrige haar van haar mama, zij kwam in 1994 bij ons. Van haar eigenzinnige, super lieve en aanhankelijke karakter hebben wij bijna 16 jaar mogen genieten.

In 2010 kwam ”Djingme Damita Spirit of Happiness” , met haar eigen karakter maar zeker net zo super lief,  in ons gezin. Zoals het spreekwoord zegt : “Als er één schaap over de dam is volgen er meer “…

Helaas mocht zij net geen 13 jaar worden en hebben wij op 4 januari 2023 afscheid van haar moeten nemen.

Wij wonen met onze roedel in een huis met een ruime tuin, in het Noord Hollandse dorp Nieuw-Vennep, waar onze honden heerlijk de ruimte hebben om te rennen en te dollen. Regelmatig trekken wij eropuit naar een losloop gebied of het strand zodat ze lekker hun ei kwijt kunnen.

Brigitte heeft een grote interesse voor alles wat met de gezondheid en gedrag van de hond te maken heeft. Zij volgt dan ook met regelmaat lezingen bij van bv de Raad van Beheer, heeft de opleiding KK1 en KK2 gevolgd (tegenwoordig BFH & VKK),  bezoekt regelmatig workshops van de kynologenclub en diverse cursussen gerelateerd aan de hond. Zo heeft zij met succes een opleiding tot voedingsdeskundige voor honden afgerond. Ook het diploma Vakbekwaamheid Honden en Kattenbesluit is in ons bezit. 

Op 21 mei 2024 heeft zij haar opleiding tot Honden trainster afgerond. Ze traint alleen op Positieve wijze en zonder dwang te gebruiken.

Haar opleiding heeft ze gevolgd bij https://kynagon.nl/

feetje aangepast

Ikzelf met Sissi en Dotty op de Clubmatch 2017