Verzorging

Er komt wel wat bij kijken om een Tibetaanse terriër goed te verzorgen….Naast de vacht die regelmatig goed geborsteld en gekamd moet worden moet je de haren tussen de voetzooltjes, de nagels en de haren in de oren ook niet vergeten !

Om met het laatste te beginnen :
In de gehoorgang van de oren groeien ook haren. Deze moeten eruit getrokken worden, doe je dit niet dan kan de gehoorgang verstopt raken en is zo een bron voor infecties. Wie ooit een oor ontsteking gehad heeft weet hoe dat voelt !

De nagels:
Net als bij ons groeien de nagels ook bij een hond en moeten deze ook regelmatig geknipt worden. Hier heb je speciale schaartjes voor, knip er niet teveel in één keer vanaf, de nagels zijn voorzien van een bloedvat welke je kan raken. Stel regel voor knippen is : Hoor je je Tibetaan lopen dan moet je knippen…Vergeet  het “duimpje”niet deze nagel slijt niet maar groeit wel !!

Haren van de voetzolen
:Tussen de voetzooltjes groeien haren, deze moet je regelmatig kort knippen, tot de kussens, anders kunnen er gemakkelijk onkruid klitjes of sneeuw klontjes tussen blijven plakken wat zeer doet bij het lopen. Ga niet “graven met je schaartje”recht afknippen is voldoende.

En dan nu “de Vacht”:
Het onderhoud van een mooie Tibetanen vacht kan lastig zijn, zeker als de pup een maand of zeven wordt. Hoe en waarmee je de vacht moet behandelen is niet zo kort te omschrijven. Onze pup eigenaren krijgen uitgebreide informatie van ons mee en kunnen met vragen altijd bij ons terecht. Wat wel gesteld kan worden is dat je meerdere keren per week tijd vrij moet maken om je hond te borstelen.