Gezondheid

 

Het welzijn van onze honden is het allerbelangrijkst ! Wij fokken alleen met onze honden als de gezondheid goed is en als ze er aan toe zijn.

Zoals u van ons mag verwachten fokken wij volgens de regels van de rasverenigingen Tibetaanse Terriër Club Nederland en de EGCN waar wij dan ook lid van zijn.

Wij doen er ons best voor om het uiterlijk van de Tibetaanse Terriër zo oorspronkelijk mogelijk te houden en letten hierbij op de bloedlijnen. Niet in de minste plaats letten wij op het karakter, onze honden zullen ook zeker een partner krijgen die lief en rustig van aard is.

Brigitte is een voorstander van een brede genenpool en doet haar best om een zo weids mogelijke populatie te fokken. Voor haar houdt dat in dat ze, om een geschikte partner te vinden, soms ver weg moet zijn.

De foto,s voor  HD ( Heup Dysplasie) en het Patella onderzoek ( knieën ) zijn beoordeeld door de Raad van Beheer en de testen voor de erfelijk belaste ziekten NCL/ CLL ( ziekte  zenuwstelsel ), PLL ( Primaire Lensluxatie ), PRA 3 en PRA 4 (blindheid op oudere leeftijd) zijn uitgevoerd door het Animal Healt Trust in Engeland.

Het ECVO ( oog onderzoek naar zichtbare afwijkingen ) onderzoek laten wij doen in het Medisch Centrum Voor Dieren te Amsterdam waar ook de heup foto’s genomen worden en het patella onderzoek plaats vindt.

Voor de normale medische onderzoeken, prikken ed. gaan wij naar :

Dierenartspraktijk IJ. Van Rijn
Dr. Van Haeringenplantsoen 9
2151 AS Nieuw-Vennep

Telefoonnummer: 0252 674023

Het spreekt voor zich dat onze honden een onderdeel zijn van ons gezin en wij ze dan ook zonder stress en in een rustige omgeving laten leven. Onze honden krijgen o.a. kompleet vers voer zodat ze zo gezond mogelijk eten zonder onnodige toevoegingen.